SledujTo

Nejlepší blog, kde najdete vše, co potřebujete vědět

Tragická Smrt Známého Českého Herce:

Českou veřejnost nedávno zasáhla tragická zpráva o úmrtí známého českého herce. 

Ve věku 76 let zemřel legendární český herec Karel Heřmánek. Informoval o tom portál tvnoviny.sk s odvoláním na Divadlo Bez zábradlí. Heřmánek toto divadlo založil společně se svou ženou Hanou.

„Včera odpoledne nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek,“ uvedla truchlící rodina v příspěvku zveřejněném na sociální síti divadla. Divadlo se k příčině hercova úmrtí nevyjádřilo. Kolují však informace, že si Heřmánek vzal život sám.

Údajně si vzal život

„Bolest, která nás zasáhla, je obrovská. Děkujeme za všechny projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ uvedli členové rodiny. Filmového a divadelního herce jsme mohli vidět například ve filmech S čerty nejsou žerty, Smrt krásných srnců nebo Revival. Přestože divadlo neposkytlo k Heřmánkově smrti bližší informace, na sociálních sítích se spekuluje, že se herec měl zastřelit.

Podle informací iDNES.cz si měl v sobotu 24. srpna odpoledne na střelnici v Příbrami vzít život. Policie událost potvrdila bez uvedení jména. „Totožnost zemřelého nemohu uvést, ale mohu potvrdit, že na střelnici muž, ročník 1947, obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se. Policie zatím nemůže poskytnout další podrobnosti, vše je v šetření,“ řekla portálu mluvčí policie Středočeského kraje Barbora Schneeweisová.

Dříve hrál ve filmech a divadle

Karel Heřmánek se narodil 17. října 1947 v Praze. Vystudoval herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Po studiích působil v avantgardním Divadle na provázku, v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V 80. letech se seznámil se svou osudovou ženou Hanou. Společně mají tři syny. Z prvního manželství měl Heřmánek ještě dvě dcery. S manželkou Hanou založil v roce 1990 Divadlo Na zábradlí.

Heřmánek si zahrál v mnoha filmech, například Krakonoš a lyžníci, Fešák Hubert nebo již zmíněná Smrt krásných srnců. Zahrál si také v populárním filmu Kolja od dvojice Svěráků. Jeho asi nejznámější rolí je postava Lucifera z dnes již kultovní pohádky S čerty nejsou žerty.
Za jeho životní roli však není považován Lucifer, ale role podomního prodejce vysavačů Leo Poppera ve filmu Smrt krásných sršňů. Film natočil režisér Karel Kachyňa v roce 1986 podle stejnojmenného románu Otu Pavla.
Heřmánek ztvárnil také postavy v různých seriálech. Objevil se například v seriálech Dobrodružství kriminalistiky, Pustina nebo Černí baroni. Diváci si ho mohou pamatovat také jako ředitele gymnázia ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Mezi nejnovější projekty, v nichž hrál, patří seriál Mozaika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *