SledujTo

Nejlepší blog, kde najdete vše, co potřebujete vědět

Google jmenuje bývalého zakladatele Character.AI spoluvedoucím svých modelů AI

SAN FRANCISCO, 22. srpna – Společnost Google (GOOGL.O), otevírá novou kartu, jmenovala Noama Shazeera, bývalého šéfa startupu Character.AI a předtím dlouholetého výzkumníka společnosti Google, spoluvedoucím svého hlavního projektu umělé inteligence.
Shazeer bude působit jako technický vedoucí projektu Gemini a připojí se k dalším spoluvedoucím Jeffu Deanovi a Oriolu Vinyalsovi, uvedla společnost ve zprávě pro zaměstnance.
Gemini je řada modelů umělé inteligence, které vyvíjí DeepMind, divize umělé inteligence společnosti Google, a které jsou integrovány do produktů, jako je vyhledávač a chytré telefony Pixel.
Shazeer se nedávno vrátil do Googlu od výrobce chatbotů, kterého založil v roce 2021, přičemž americký technologický gigant zaplatil miliardy za to, aby jej a hrstku dalších zaměstnanců přivedl do DeepMind a uzavřel licenční dohodu se společností Character.AI.
„Jsme nadšeni, že se můžeme připojit k nejlepšímu týmu na světě, který vytváří nejcennější technologii na světě,“ napsal Shazeer v e-mailové odpovědi na memorandum, které viděla agentura Reuters.
O memorandu jako první informoval server The Information.
Shazeer poprvé nastoupil do společnosti Google v roce 2000, dva roky po jejím založení, a byl spoluautorem zásadní výzkumné práce z roku 2017, která katalyzovala současný boom umělé inteligence.
Character.AI využívá technický pokrok, jehož průkopníkem byl právě tento článek. Získala 193 milionů dolarů a v loňském roce ji rizikoví kapitalisté ocenili na 1 miliardu dolarů.
Jak v listopadu informovala agentura Reuters, Google jednal o investici stovek milionů dolarů do Character.AI, ale místo toho se rozhodl přivést zpět Shazeera.
Dohoda, která se podobá podobným krokům společností Amazon (AMZN.O), otevřít novou záložku a Microsoft (MSFT.O), otevřít novou záložku s cílem získat špičkové talenty ze startupů AI, přichází v době, kdy velké technologické společnosti čelí regulační kontrole.
Ačkoli se nejedná o akvizice, další dvě transakce přesto zkoumá Federální obchodní komise.
Tento měsíc americký soudce rozhodl, že vyhledávač Google porušil antimonopolní zákon a vynaložil miliardy dolarů na vytvoření nezákonného monopolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *